Mihai Stănescu: Managerii români abia încep să-și dezvolte prezența executivă

În ultimii ani, în piața de dezvoltare organizațională a început să fie din ce în ce mai utilizat conceptul de prezență executivă. Definițiile acestuia sunt multiple, fie “acel ceva care îți atrage atenția atunci când o persoană umple o încăpere cu prezența sa”, fie calitatea unei persoane de a proiecta o imagine profesională empatică, organizată, demnă de urmat, care comunică eficient la toate nivelurile, inspiră încredere și credibilitate tuturor celor din jur.

Un studiu realizat de Centrul pentru Inovație din SUA în 2012, cu sprijinul unor companii importante din Fortune 500, arată că 76% dintre cei 268 de respondenți consideră comportamentul serios, diplomat și plin de eleganță în toate circumstanțele numit gravitas ca fiind cel mai important dintre pilonii prezenței executive. Comunicarea eficientă urmează pe locul doi cu un procent de 63% dintre răspunsuri.

Dacă ați întâlnit măcar o persoană care să dețină aceste calități cu siguranță v-ați întrebat cum poate să aibă o atitudine sigură pe sine, cum poate să îmbine limbajul verbal și cel non-verbal pentru a comunica eficient, cum creează sentimentul de atracție și influență asupra celor din jur? Toate aceste lucruri nu sunt înnăscute, ci se pot construi cu resursele și motivația adecvate’, spune Mihai Stănescu, Executive Coach și fondatorul firmei RoCoach.

Iată de ce în data de 16 noiembrie, la Teatrul Elisabeta, Mihai Stănescu va susține workshop-ul Prezența Executivă – Upgrade la cea mai bună versiune a ta’, unde peste 100 de executivi de top vor face primii pași către construcția unei prezențe profesionale autentice, care să îi conducă la performanță.

Din agenda evenimentului:

  • Principiile impactului și ale influenței – relația dintre acestea și viața la locul de muncă
  • Identificarea calităților comunicaționale personale: ascultare activă, gândire critică, menținerea calmului
  • Crearea și gestionarea unui aspect profesional autentic și adecvat mediului de business

Calmul englezesc nu este specific managerilor din România din cauza temperamentului balcanic care nu cultivă gestionarea eficientă a emoțiilor, ci dimpotrivă. Dar în ultimii ani, în interiorul multor organizații are loc o transformare a modelului de leadership, ceea ce conduce la transformări la nivelul comunicării și solicită executivilor de top nu doar viziune și abilități decizionale, ci și această prezență executivă’, mai spune inițiatorul evenimentului. 

Mihai Stănescu este psiholog şi antropolog, coach şi consultant din anul 2000. Din 2003 este fondatorul firmei RoCoach, care oferă servicii de coaching şi mentoring oamenilor de afaceri şi managerilor din organizaţiile autohtone şi internaţionale. În ultimii 16 ani a implementat proiecte de dezvoltare organizaţională prin coaching cu peste 500 de companii private din Romania şi CEE – Austria, Grecia, Ungaria, Bulgaria – în total având peste 10.000 de ore de coaching executiv. În 2007 si 2013 a avut onoarea de a primi premiul “Coach Of The Year” ca recunoaştere a contribuţiei sale la creşterea notorietăţii coaching-ului în Romania.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc aici: https://www.coaching.ro/evenimente/workshop-prezenta-executiva/

Pentru înscrieri se complează formularul de pe site sau se poate trimite email la: [email protected] sau [email protected]

Lasă un răspuns