Leadership-ul poate fi considerat un fenomen static sau dinamic?

Cred că leadershipul este un fenomen dinamic. Adică abilitatea de a conduce oameni și organizații este una de tip umbrelă deoarece conține un amalgam de comportamente, atitudini, reacții si idei. Sigur că unele dintre ele nu se schimbă niciodată.  Mai ales dacă stăm să ne uităm la caracterul unui om care poate deveni sau este un lider. Alături de acesta, principiile după care se ghidează o persoană sunt foarte importante, cu toate că și acelea se pot schimba.

Deci, avem de-a face cu un fenomen dinamic și cea mai bună ilustrare este liderul transgenerațional, care și-a început cariera de leadership lucrând cu generația X, continuând cu oameni care sunt în generația Y și începând să gestioneze  oameni care aparțin generației Z.

Aceste trei tipuri de generații necesită acte de leadership într-un fel asemănătoare ca obiective, dar totuși diferite, mai ales în ceea ce privește abordările specifice. Acest lucru ne arată că leadershipul este un subiect care se poate învăța la orice vârstă, se poate dezvolta continuu cu fiecare proiect nou, cu fiecare provocare internă, din organizații ori externă, din piață.

Lasă un răspuns