Care sunt factorii care influențează leadershipul ?

Este clar că nu există o rețetă de leadership și cred că leadership-ul organizațional este diferit de la o organizație la alta. Astfel, putem să spunem că leadershipul variază în funcție de calitatea oamenilor: adică de gradul lor de moralitate, angajament și responsabilitate. Cel mai simplu exemplu este următorul: cu cât oamenii sunt mai puțin responsabili, cu atât leadershipul este mai directiv și mai orientat către control.

Cu cât oamenii sunt mai încurajați să își asume responsabilități, cu atât leadershipul este mai delegativ, mai în dialog. Acum, mai există o serie de factori care influențează leadershipul, aparent surprinzători, precum vârsta. Într-un fel se comportă un lider la 20 și ceva de ani într-o organizație non-profit sau într-o companie de high tech sau IT, și  în alt mod se comportă un lider trecut de 60-65 de ani, care lucrează într-un business “greu”, în industrii precum bankingul.

Discuția poate continua la nesfârșit pentru că fiecare trib social, fiecare organizație are obiceiurile ei și trebuie respectate caatare pentru că diferența creează varietate și varietatea creează evoluție.

Lasă un răspuns